parallax background

Parchet Triplustratificat

Rachetarea parchetului
March 15, 2017
Abrazive pentru slefuirea parchetului
March 15, 2017
 
 
Parchetul triplustratificat - introducere si avantaje

Parchetul triplustratificat este un tip de parchet ( alaturi de parchetul masiv si dublustratificat) care, dupa cum spune si numele este alcatuit din 3 straturi. Aceste straturi sunt in totalitate din lemn, primul fiind lemnu propriu-zis ( stejar, de exemplu) iar restul fiind straturi de brad.

Straturile care compun parchetul triplustratificat au ca scop sa creasca rezistenta torsionala a lamelei. Tocmai de aceea, daca ar fi sa disectati o lamela, ati observa cum stratul de mijloc este aranjat in directie perpendiculara straturilor superior respectiv inferior. Stratul de mijloc este cel care ofera cea mai mare parte a rezistentei torsionale lamelei.

Parchetul triplustratificat are si alte avatanje fata de alte feluri de parchet. Unul din avantaje este ca de multe ori acesta vine gata uleiat sau lacuit. In unele situatii, nici nu mai e nevoie de raschetat sau lacuit decat daca intradevar este nevoie ( cum ar fi in cazul unei sape cu "burta").

Colectiile noastre de Parchet Triplustratificat

Va oferim mai jos o scurta descriere despre toate colectiile noastre de parchet si eventuale recomandari. Pentru mai multe informatii sau recomandari, va recomandam cu caldura sa ne contactati. Noi vom fi foarte bucurosi sa va ajutam.

Parchetul triplustratificat comercializat de noi este foarte divers. In prezent avem 6 colectii de parchet triplustratificat si mult mai multe feluri de lemn

Colectiile noastre de parchet sunt urmatoarele: Clasic, Country, Natur, Robust, Rustic si Trend. In general, comercializam stejar si fag insa la dorinta clientului se poate aduce parchet de frasin, ulm, nuc, tek, cires si multe altele.

In cazul in care doriti unul din tipurile de lemn mentionate mai jos, va recomandam cu mare caldura sa ne contactati. Nu va fie frica, lemnul este un material maleabil si puteti avea un parchet unic in lume iar noi vom fi foarte bucurosi sa va ajutam.

Colectia Clasic - lemn simplu si elegant cu fibra puternic evidentiata. Nodurile sunt foarte putine, de multe ori ele nici nu exista. Recomandam Colectia Clasic pentru incaperi cu calme estetic si cu un aer retro sau vintage.

Colectia Country - aceasta colectie ofera un aspect mai rustic unei incaperi iar prezenta nodurilor accentueaza acest fapt. Unele modele vin chiar sub aspect de scandura iar fibra este ingusta si pronuntata.

Colectia Natur - lemnul natur este foarte cautat si nu degeaba. Parchetul Natur este foarte versatil si foarte divers din punct de vedere estetic. Nodurile nu sunt prezente in cadrul acestei colectii, fibra lemnului este mai retrasa si o recomandam in cadrul incaperilor mai moderne sau futuriste.

Colectia Robust - lemnul robust pur si simplu iasa in evidenta. O incapere rustica sau cu un aspect mai pitoresc va beneficia enorm de pe urma acestui parchet deoarece prezinta noduri puternic evidentiate. Seamana mult cu parchetul rustic insa duce mai mult spre parchetul natur si parchetul country.

Colectia Rustic - in cazul in care ai un mobilier impozant de epoca sau o casa cu arhitectura baroca, parchetul rustic va oferi continuitate esteticii lor. Parchetul rustic desi nu prezinta noduri asa puternice ca cele ale parchetului robust, pune accent pe fibra. Jocul estetic al fibrei este dominant pe tot parcursul lamelei asa cum ar fi inele unui copac taiat. Unele sortimente de parchet Rustic vin chiar si sub aspect de scandura, alte insa raman la forma unei podele de birou din secolul XIX.

Parchetul Trend - dupa cum spune si numele, parchetul trend este... trendy. Simplu dar cochet, acesta este in spiritul vremurilor, trecute, prezente si viitoare. Fibra vrea sa devina un evantai parca, deschizand camera. Varietatea de fibra prezenta pe o singura lamela complementeaza jocul modest al fibrelor.

 

Pentru gama noastra completa de lacuri pentru parchet, click aici

Pentru gama noastra completa de adezivi pentru parchet, click aici